Érmek Franciaországból - Jól szerepeltek a nyíregyházi fiatalok a Gymnasiadén

Remekül szerepeltek a nyíregyházi fiatalok a Franciaországban rendezett Gymnasiadén, azaz a középiskolások sportversenyén. Barna Bianka Dorottya és Petrimán Milán is éremmel térhetett haza. 

Barna Bianka Dorottya jó formában utazhatott a Gymnasiadéra. Elsősorban mellúszásban vártak tőle érmet, és végül a 200 mell mellett 200 pillangón és 400 vegyesen is dobogóra állhatott. Két bronzérem mellett egy ezüstöt is szerzett. A Nyíregyházi Sportcentrum vezetése is köszöntötte az úszót. 

- Főleg a pillangóval és a vegyessel vagyok elégedett, de 50 és 100 méteres mellúszásban is közel voltam az egyéni csúcsomhoz, így nem vagyok elkeseredve, kevés hiányzott ott is az éremhez. Furcsa volt, hogy nyitott medencében versenyeztünk, ez főleg hátúszásnál volt szokatlan, de nagy élmény volt a verseny - mondta Barna Bianka Dorottya. 

A 2006-os születésű nyíregyházi úszó az egyik legfiatalabb volt, két évvel idősebbek között versenyzett. Most a közelgő korosztályos magyar bajnokságra készül, mely akár EB részvételt is érhet számára. 

- Ez a franciaországi verseny mentálisan nagy lökést adhat Biankának, de most jön csak a java. Kaposváron rendezik a korosztályos bajnokságot, ahonnan kijuthat az Európa-bajnokságra, egy jó EB szereplés pedig akár VB részvételt is érhet, szóval lesz program bőven nyáron - mondta Urbin Tamás vezetőedző. 

A Gymnasiadén 69 ország sportolói vettek részt, és a 22 magyar aranyérem közül 19-et úszók szereztek. Az NYVSC Big Boxing ökölvívója, Petrimán Milán szintén a dobogó legmagasabb fokára állhatott, Nagy Lajos tanítványa a döntőben nagy fölénnyel diadalmaskodott.