Érmek és egyéni csúcsok - Kecskeméten a Sportcentrum úszói

 Újra megtelt a kecskeméti sportuszoda úszókkal, hiszen szerdától- szombatig több mint 500 versenyző áll rajthoz a Magyar Gyermek Úszó Országos Bajnokságon. A Nyíregyházi Sportcentrum 12 úszója, Urbin Tamás és Gyula Sándor edzők tanítványai méretik meg magukat az ország hasonló korú versenyzőivel. 200m pillangón a favorit Cserfalvi Olaf már délelőtt egyéni csúccsal az első helyen kvalifikált, de délután még egy másodpercet javítva 2:05,83-as idővel magabiztosan nyert.

Az egy évvel fiatalabbak között remek versenyzéssel és egyéni csúccsal 2:18,74-el Lengyel Áron ezüstérmet szerzett. A lányok közül Barna Bianka élete első gyermek bajnokságán 100 m mellen remekül úszva 3. lett, új egyéni rekordot felállítva.

A nap végére is maradt izgalom, hiszen 1500 m gyorson a 2005-ösök mezőnyében Kovács Péter alig egy másodperc előnnyel országos bajnok lett, úgy hogy bemelegítésnek 50m gyorson előtte lapátolt egy 7. helyezést is. Minden dicséret megilleti Tajthy Milánt aki az 1500 m gyorson óriási egyéni rekorddal 7. lett.