Érkerti kutyafuttató

Hektor még csak ismerkedik az érkerti új kutyafuttatóval, amit szinte elsőként próbálhatott ki a lakótelepen. A közelmúltban fejeződött be a városrész rehabilitációja, és szükség volt egy olyan zárt területre, ahol önfeledten játszhatnak a környékbeli ebek. Korábban az Ér patak két oldalán kijelölt területen szaladgálhattak a négylábúak.

 

Lakossági igény volt

 

Mussó László, a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselője arról számolt be, lakossági igény merült fel, hogy kutyafuttató létesüljön az Érkertben is. Szerveztek egy lakossági fórumot, amelyen részt vettek a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei és önkormányzati képviselők is. A képviselő hozzátette, a lakossági elképzelések alapján alakították ki a futtatót.

További képekért kattintson a fotóra!

A kivitelezési feladatok műhelymunkákkal és eszközgyártással kezdődtek, majd szeptember végén a helyszíni szerelésekkel folytatódtak.

 

Jó a kutyásoknak, és az eb nélkülieknek is

 

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere az átadón elmondta, egy sűrűn lakott lakótelep szélén alakították ki a pályát, ahová nemcsak az Érkertből, hanem a környékről, vagy egész Nyíregyházáról is hozhatnak ebeket. Az alpolgármester hozzátette, a kutyatulajdonosoknak igényük volt erre, a többi lakosnak pedig arra, hogy adott esetben egy külön helyen lehessen a kutyákat futtatni, a kisgyerekesek és a kutya nélkül élők pedig ne érezzék magukat veszélyben.

 

1925 négyzetméteres zárt terület

 

Az 1925 négyzetméteres elkerített kutyafuttató külön biztosít mozgási lehetőséget a kisebb és a nagyobb kutyáknak. A területen a gazdiknak hulladékgyűjtő szelencéket, padokat, információs és tájékoztatótáblákat, a kutyáknak pedig ugrálókat, karikákat, mérleghintát és szlalompályát szereltek fel. Az elkerített területnek a helyiek nagyon örülnek.

A mai kor követelményeinek megfelelő új kutyafuttató százszázalékos önkormányzati forrásból, közel hat és fél millió forintból valósult meg.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)