Érem a cél az országos bajnokságon - Tarjányi István folytatná idei remek szereplését

Éremért utazik az országos bajnokságra Tarjányi István. A nyíregyházi kerekesszékes vívó a tokiói paralimpia után azonnal munkába állt, és a világkupán első helyezett lett. A fő cél, hogy három év múlva ott legyen Párizsban is. 

A tokiói paralimpia hét magyar aranyérmes versenyzőjét ünnepélyes keretek között iktatták be a Magyar Paralimpiai Bajnokok Klubjába. Ekler Luca atléta, Illés Fanni úszó, Kiss Péter Pál parakajakos, Konkoly Zsófia úszó, Pálos Péter asztaliteniszező, Pap Bianka úszó és Veres Amarilla kerekesszékes vívó vált a társaság tagjává. Utóbbi Nyíregyházán kezdte a kerekesszékes vívást Pákey Béla edző kezei alatt. Nem ő volt az egyetlen tanítványa a mesternek Tokióban, a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője, Tarjányi István párbajtőrben és kardban is elindult, és eredményesen szerepelt. Most már a magyar bajnokságra készül. 

- Az országos bajnokságon egyértelműen szeretnék érmet szerezni, bár a különböző sérültségi fokú versenyzők most együtt indulnak. Úgy érzem jó formában vagyok – mondta Tarjányi István kerekesszékes vívó. 

A fő cél aztán Párizs, a 2024-es paralimpián már szeretne dobogós helyen végezni Tarjányi István. A nyíregyházi vívó számára remekül sikerült a 2021-es év, a pisai világkupáról aranyérmekkel tért haza, és csapatban is begyűjtött egy ezüstöt. A Nyíregyházi Sportcentrummal egy együttműködési megállapodást is kötött, a felkészülését pedig az Atlétikai Centrumban kialakított vívóteremben végezheti. A magyar bajnokságot a hétvégén rendezik. Tarjányi István mellett Csépke Bence is elkezdte a vívást, és megvolt a klasszifiákciója, azaz a sérültsége alapján a besorolása. Ő már bemutatkozhatott Pisában a világkupában, és nyert is mérkőzést.