Érem 20 év után
Ezüstérmes lett a legutóbbi felnőtt úszóbajnokságon Szurovcsák Ivett. Húsz év után szerzett érmet felnőtt OB-n nyíregyházi versenyző. A sportoló most a Vidékbajnokságra készül.

 

Utoljára 1996-ban Kovács Rita szerzett érmet nyíregyházi színekben a felnőtt úszóbajnokságon. Most Szurovcsák Ivett 50 mellen lett második, míg 100 mellen a negyedik.

Nagyon feldobott, hogy Cseh Lászlóval, Gyurta Dániellel, Jakabos Zsuzsával úszhattam együtt. Már az előfutamban is sikerült megjavítanom az egyéni csúcsomat, ami további lökést adott, és örülök, hogy sikerült érmet szereznem – mondta Szurovcsák Ivett.

A versenyző most a Vidékbajnokságra készül, melyet Kecskeméten tartanak. A szakág vezetése abban bízik, sikerül megismételni a jó eredményt. Szurovcsák Ivett berobbant az élmezőnybe.

Gyurta Dániel edzője is odajött gratulálni a verseny után, és több edző is elismerően beszélt Ivett teljesítményéről. A Vidékbajnokságra is úgy utazunk, hogy szeretne dobogóra állni – mondta Urbin Tamás szakágvezető.

A Sportcentrum másik tehetsége, Hatházi Dóra az Olimpiai Reménységek Versenyén indul majd Budapesten. A fiatal úszó négy számban is vezeti a magyar ranglistát. A felkészülést most a Júlia fürdőben végzik a sóstói munkálatok miatt.

Jobb is most a 25 méteres medencében készülni, mert kicsit változatosabb. Úgy érzem, jó formában vagyok, a felkészülésem jól sikerült – mondta Hatházi Dóra.

Hatházi Dóra több számban is indul, az ORV-n pedig cseh, lengyel és szlovák riválisai lesznek.

Csak azok indulhatnak, akik ranglistavezetők, azaz a legjobb korosztályos úszók vesznek részt a versenyen. Ez jó felmérő számunkra, hogy megtudjuk, hol tartunk a munkával – mondta Gyula Sándor edző.

Júniusig most több verseny is vár az úszókra, minden korosztályban a következő hetekben rendezik a bajnokságot.

Dankó László