Eredményes szezon - jól szerepeltek az atléták a szabadtéri idényben

A harmadik helyen végzett az atlétikai csapatbajnokságban a Nyíregyházi Sportcentrum-Debrecen közös gárdája. Bár még egy korosztályos verseny hátravan, ezzel zárult a szabadtéri idény, mely nyíregyházi szempontból jól sikerült.

- A csapatbajnokságon akiket az első helyre vártunk, hozták is az eredményt. Sajnos a debrecenieknél is sok volt a sérült, de így is az első nap még versenyben voltunk az első helyért. Végül bronzérmesek lettünk, ami az előzmények tükrében szép eredmény, így nem vagyunk elégedetlenek – mondta Vas László szakágvezető.

A Sportcentrum számára nem volt rossz az idény. Két versenyző, Szikszai Róbert és Helebrandt Máté indulhatott az Európa-bajnokságon, utóbbi ráadásul éremesélyesként. Sajnos egy eldobott vizes palack miatt eltört a lába, és fel kellett adnia az 50 km-es gyalogló versenyt.

A héten az orvosi vizsgálatok azt mutatták, hogy szépen javul a törés, rövidesen elkezdheti az edzéseket a sportoló. Az is eldőlt, hogy Bakosi Péter Németországban kezdi a felkészülést, számára a fő cél a jövő évi VB-re jutás lehet. Még egy korosztályos verseny van hátra, és az elmúlt időszakban rendre jól szerepeltek az utánpótlás tagjai, akik most is esélyesek arra, hogy dobogón végezzenek.

Dankó László