Erdélyi tájak tekinthetők meg a Váci Mihály Kulturális Központ legújabb kiállításán

Realista-impresszionista festőnek tartja magár D. Papp Sándor, bár próbálkozott a szürrealizmus és avantgard irányzatokkal is. Gyerekkora óta foglalkoztatják őt a művészet kérdései – különösen a festészet és a zene. Első mestere talán Koncz Zoltán újfehértói festőművész volt, majd jöttek a többiek Huszár Istvántól, Berecz Andráson át Horváth Jánosig. Aztán tanult a legnagyobbaktól. Lenyűgözik őt például Picasso, Dalí és Munkácsy alkotásai.

Rendjén való, hogy a fejem búbjáig beletemetkezem a munkámba, de örökké félnótás maradok.

– idézi kedvencei között Van Gogh gondolatát a művészlétről. D. Papp Sándor agrár szakember lett, elfoglalt feltaláló, így körülbelül 20 év kihagyás után, nyugdíjasként kezdett ismét festeni ecsettel, spaklival, gyufaszállal. Az utóbbi 4-5 év 45 olaj képét hozta el most Nyíregyházára.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A művész egy sikeres üzletember, és ritka, hogy valaki ebből a világból a művészetekben is megtalálja önmagát. A természetben élő festészet híve, bár mostani képei leginkább fotók alapján születettek.

Nem illene titokban tartani az újfehértói alkotó szabadalmi oltalom alatt álló találmányait sem, hiszen ő fedezte fel a diópótló élelmiszert, illetve a függőleges tengelyű hántolót is.

Az Erdélyt középpontba helyező kiállítást április 22-ig láthatják az érdeklődők a Váci Mihály Kulturális Központban.

 

Matyasovszki Edit