Érdekel az érdeked?

A Nemzeti Ifjúsági Tanács és a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetségének Erasmus+ Program keretén belül megvalósuló projektje a fiatalok aktív polgári részvételének elősegítését tűzte ki céljául, ezen belül is elsősorban hazai polgári részvételüket ösztönzi. A projekt célja a fiatalok bevonása az aktív demokráciába, a fenntarthatósághoz szükséges struktúra létrehozása, valamint társadalmi nyilvánosságot biztosítani a fiatalokat érintő problémáknak. Ezen problémák megoldásához közös gondolkodáson alapuló projektterveket dolgoznak ki és népszerűsítik a helyi kezdeményezéseket. Janzsó Ádám, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke kiemelte, a találkozókon megvitatják a Nemzeti Ifjúsági Koncepció elképzeléseit, melyet most vizsgálnak felül. Az érintetteket megkérdezik a munkaerő-piaci, oktatási, vállalkozási és érdekképviseleti lehetőségekről, és a tapasztalatokat átadják a döntéshozóknak.

 

NYÍREGYHÁZÁN IS VAN IFJÚSÁGI KONCEPCIÓ

 

Az esemény résztvevőit dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere is köszöntötte, hiszen az önkormányzat is kiemelten foglalkozik a fiatalok mindennapjaival. Mint elmondta, a város ifjúsági koncepcióját a közgyűlés már elfogadta, most indul majd a gyakorlati hasznosítása.

További képekért kattintson a fotóra!

Az ifjúsággal foglalkozó szervezetek megpróbálják átültetni a gyakorlatba, és figyelőként részt vesznek az ezzel kapcsolatos rendezvényeken, hiszen kíváncsiak, mit gondolnak az érintettek.

 

MŰHELYMUNKÁVAL FORMÁLJÁK

 

A Regionális Ifjúsági Találkozókon a Szakmai Műhelyek által elkészített anyagokat, irányelveket, felállított célokat a fiatalok monitorozzák, véleményezik, így az irányok és elvek, melyeket megjelöltek a műhelyek, választ adnak az általuk felvetett problémák kezelésére és azokra megoldást is nyújtanak. Továbbá kiegészíthetik azokat olyan szempontokkal, melyek addig kimaradtak a fókuszból, vagy éppen nem kaptak elegendő hangsúlyt a szakmai anyagokban.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)