Erasmus +  program ‘CROSS’ project – Új tanulási helyek létrehozása

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata csatlakozott a németországi testvérváros, Iserlohn Felnőttképzési Központja és a Városi Könyvtár által koordinált, Erasmus+ program keretében kerül megvalósuló CROSS elnevezésű projekthez.

A projekt 2019. szeptembertől 2021. augusztusig tart. Iserlohn város vezetésével 7 különböző európai ország városa és intézményei vesznek részt a programban, melynek során kölcsönösen megosztják és bemutatják jó gyakorlataikat.

A projekt célja az elnevezésének - CROSS – Új tanulási helyek létrehozása – megfelelően a változó tanulási keretek tanulmányozása, új koncepciók kifejlesztése és végrehajtása, középpontban a “harmadik tér” mint új tanulási hely elképzeléssel.

Szeptember 4-6. között a városok és intézmények képviselői projektindító rendezvényen találkoztak az Iserlohni Felnőttképzési Központban, ahol a kétéves projektben tartandó találkozók előkészítése és a munkaterv kidolgozása történt. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatát a Polgármesteri Hivatal Szociális és Köznevelési Osztályának munkatársai – Kissné Orosz Anita, Tóthné Csatlós Ildikó és Vass Edit – képviselte.