Épül a Csaló közi körforgalom – Torlódás, forgalomkorlátozás a Korányin
Fotó: Trifonov Éva

A közművek kiváltása zajlik e héten a Korányi Frigyes utcán, a Csaló közi körforgalom építésénél. Jövő hétfőn már a felszíni munkák következnek, majd a hétvégére elkészül a Csaló köz kétoldali bevezető szakasza.

Jó ütemben halad a Csaló közi körforgalom építése. Most a közműkiváltáson dolgoznak a szakemberek. A tervek szerint jövő hétfőn már befedik a föld alatti vezetékeket, egy hét múlva pedig végeznek az út keleti és nyugati szakaszának burkolásával, szegélykövekkel jelölik ki a  parkolóhelyeket.

A KE-VÍZ június közepén kezdte a Csaló közi körforgalom építését. A több mint 275 milliós beruházásnak szeptember végére ígérték a befejezését. E héten a legnagyobb gödrök és dombok között dolgoznak a különböző szolgáltató cégek szakemberei.

„Ez egy elég sűrű közművesítettségű terület. Beigazolódott, tehát a föld alá nem látunk. Vannak meglepetések, de ezeket tudjuk kezelni, és eddig úgy néz ki, hogy ütemterv szerint dolgozunk. Az összes közmű érintett, elektromos kiváltás, közvilágítás-, gáz-, ivóvízkiváltás, és új csapadékvíz-hálózatot építünk” – fogalmazott Tamás Ádám, a KE-VÍZ 21. Zrt. projektvezető-helyettese.

Ismeretes, hogy hosszú egyeztetések, előkészítő munka előzte meg a Korányi Frigyes utca második körforgalmának építését. E forgalmas helyszín kifejezetten balesetveszélyes volt a közlekedők számára. Állandó torlódások nehezítették a haladást. Ma az építkezés miatt kérik a fokozott figyelmet.

„Akik erre jártak, tapasztalták, hogy az első ütemben két irányba haladt a forgalom, csak a Csaló köznek a nyugati ága volt zárva. Azóta egy ütemet léptünk, most egy nyomvonalon, váltakozó irányba halad a forgalom. Ez elég sokáig fenn lesz tartva. Ha elkészült a körforgalom keleti fele, akkor tudjuk átterelni, hasonlóan jelzőlámpával irányítva, csak akkor új burkolaton fognak tudni közlekedni, amikor felbontjuk a most is meglévő egy nyomvonalat és megépítjük. A határidőnk szeptember 23. Szeretnénk minél hamarabb végezni” – tájékoztatott a projektvezető-helyettes.

A KE-VÍZ a Család utcai és Tiszavasvári úti körforgalom után nyerte el a munkát. Eddig az ütemezett terv szerint haladnak a társaság dolgozói, a szakkivitelezők és az alvállalkozók. A csomópontban a következő szakaszban, majd az aszfaltszőnyeg borításakor is jelzőlámpával irányított, váltakozó irányú lezárások lesznek. A Csaló közi bevezetőt mindkét oldalon továbbra is zárva tartják. Az autósoktól türelmet kérnek, illetve azt, ha lehet, kerüljék el az útszakaszt.

Kapcsolódó galéria

Csaló köz-Korányi Frigyes utca - körforgalom építés