Építsd meg a változást – Több száz gyerek vett részt a LEGO nagyrendezvényén

„Jók a játékok meg a legók is”

Antoan az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium harmadik osztályos tanulója. Izgatottan épít osztálytársaival a LEGO Gyermekek Világnapjához kapcsolódó, nagyszabású közösségi eseményén.

Ez a harmadik év, hogy itt vagyunk. A World Children Day-hez az első év, hogy bekapcsolódtunk így helyi szinten. Az első évben az első évben az állati építés volt, második évben az űrrel foglalkoztunk, idén pedig a Gyerekek Világnapjához kötődően tartunk egy kreatív építést. Ennek a célja, hogy megkérdezzük a gyerekek véleményét, kíváncsiak vagyunk, hogy ők hogyan képzelik el álmaik iskoláját vagy egy olyan helyszínt, ahol határok nélkül szárnyalhat a kreativitás, élvezik a tanulást és ki tudnak bontakozni.

– mondta el Mező Bálint a LEGO helyi közösségi szerepvállalás koordinátora.

A diákok nagy örömmel érkeztek a rendezvényre

Az Eötvös Iskolából jöttem, első alkalommal vagyok itt és nagyon tetszik, hogy olyan sok a LEGO itt.

– mondta el Bodnár-Gyomai Panna.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A pedagógusok nagy örömmel hozták el a gyerekeket, sok helyen jutalomként kapták a gyerekek az élményt. Voltak rajzoló és zajkeltő LEGO robotok, a tekerd! Csoport jóvoltából különleges LEGO képeket lehetett építeni és sok más kreatív feladat is várta a gyerekeket.

A Nyíregyházi Eötvös József Gyakorló Általános Iskolából és Középiskolából jöttünk a 3.b osztállyal. Gyakran járunk gyárlátogatásra az osztályokkal, de ide még először jöttünk el. A gyerekek nagyon várták és ajándékként kapták a jó viselkedésükért, hogy elhoztuk ma őket. Legjobban a rajzoló robotokra kíváncsiak és most nagy örömmel vetették a kockák közé magukat.

– mondta el Dr. Pethőné Zatureczky Tünde, a Nyíregyházi Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Középiskola tanára.

Így nézne ki a jövő iskolája

A LEGO munkatársait az érdekelte, hogy hogyan képzelik el a gyerekek a jövő iskoláját, elképzelésüket megépíthették kis kockákból.

Úgy képzelem el az iskolámat, hogy stég van alatta, az iskola rajta és a víz mellette.

– mondta el Pankotai Roland.

Az esemény a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás program keretén belül valósult meg.