Enyhülés jön széllel, esővel

Szombat hajnalban még néhol északkeleten fordulhat elő ónos eső, fagyott eső. Napközben viszont már esőre, záporokra kell készülni többfelé az országban. Élénk, helyenként erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban -1, +6, délután pedig 3-12 fok várható. 10 fok körüli hőmérséklet nyugaton, délnyugaton valószínű.
Kettősfronti hatás.

Vasárnap marad az enyhe, többfelé szeles idő, de kevesebb helyen, elsősorban a Dunántúlon várható kisebb csapadék. A középső tájkon hosszabb időszakokra kisüthet a nap. A csúcshőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, északkeleten lesz hidegebb.

Hétfőn szeles, csapadékos időjárásra készülhetünk. A nap első felében szinte országszerte esni fog az eső, délután viszont észak felől egyre inkább felszakadozik a felhőzet. Ekkor délen gyenge eső, máshol már csak szórványos záporok várhatóak. A északnyugati szél többfelé megerősödik. Napközben 4-7 fokot mérhetünk.

Karácsony első napján többfelé lehet ismét fagyos a reggel. Napközben a változóan felhős-napos idő mellett elszórtan záporok, hózáporok alakulhatnak ki. A nyugatias szél élénk, helyenként erős lesz. A csúcshőmérséklet 1-5 fok között alakulhat. Karácsony második napján közepesen felhős, kissé szeles, hideg időre van kilátás.

 

Forrás: www.idokep.hu