Ennyit keresnek idén nyáron a diákmunkások - Egyre magasabbak az órabérek?
Ennyit keresnek idén nyáron a diákmunkások

A diákmunkára jelentkezők is megkérik a munkájuk árát. Idén akár havi 200 ezer körüli bérekkel is számolhatnak. Ennyit keresnek idén a diákmunkások a különböző üzletekben.

A legnagyobb diákszövetkezetek véletlenszerűen kiválasztott hirdetéseit nézte meg a blokkk.com. Persze csak olyanokat, ahol a boltot is megnevezték. A diákmunka hirdetések általában órabérben adják meg a fizetéseket - teszik hozzá. Ráadásul a nagy kereslet miatt a diákok is tudnak válogatni, hiszen az egymásra licitáló üzletek már nem titkolhatják el az órabéreket, a dolgozni vágyók ugyanis már nem igazán jelentkeznek oda, ahol nem tüntetik fel a fizetést.

Júliusban, 23 hétköznapi munkanappal (negyven órás munkahéttel) számolva, és nyolc órára vetítve ki is jönnek a havi bruttó fizetések. Úgy tűnik, diák munkaerő alig akad 200 ezer forint alatt, amiben a határ az 1.086 forintos órabér, ami pótlékok nélkül éppen 200 ezer forint lenne - írják.

Az Obi-ban egy pénztáros bruttó órabére 1 350 és 3 105 forint között mozog, míg egy budapesti Sparban dolgozó árufeltöltő 1 100 és 1 980 közötti órabérrel számolhat. Egy budapesti H&M bolti kisegítője 1 100 és 1 430 közötti, a tatai Lidlben kasszásként dolgozó diák pedig 1 243 és 2 260 forint közötti órabérrel számolhat. Ha kíváncsiak vagytok a többi bolt bruttó órabérre, akkor a blokkk.com által szúrópróbaszerűen kiválasztott álláshirdetésekből készített táblázatban megnézhetitek.

eduline.hu