Ennél fotogénebb kutyát aligha találni! Gróf Andrássy Adolf bezsebelte az első díjat!
Ennél fotogénebb kutyát aligha találni!

Március 4. és március 18. között fotópályázatot hirdetett szerkesztőségünk, Nyíregyháza legcukibb házi kedvenceit kerestük, akikre egészen április 8-ig lehetett szavazni a Facebookon. A megmérettetés abszolút győztese közel 1200 szavazattal a bullmasztiff Gróf Andrássy Adolf lett, gazdája így egy 10 alkalmas fürdőbérlettel lett gazdagabb a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. jóvoltából.

A bullmasztiff a világ legfiatalabb kutyafajtáinak egyike. Míg származási helyén, Angliában az erdei tolvajok életét tette nehezebbé, addig manapság elsősorban családi kutyaként ismert. Hűséges és élénk, szeretetteli és megbízható. Ha azt érzi, hogy ő maga, vagy valaki hozzá közel álló veszélyben van, akkor azonnal reagál. Bartus Csillát már, ahogy ő fogalmaz, 25 éves szerelem fűzi a fajtához.

TALÁN SZERELEMBE ESIK

Gróf Andrássy Adolfot Csilla neveli az első pillanattól kezdve, mert a kölyköt édesanyja nem akarta elfogadni, így azóta együtt vannak jóban, s rosszban.

Adolfot sokan ismerik, nagyon népszerű, főként azért, mert hihetetlenül fotogén, ezért sok helyre hívnak minket. Nagyon okos, nyugodt kutya, jelenleg van mellette egy hat hónapos kislány is, aki talán egyszer a párja lesz.

Csilla állatvédő és legalább 19 kutyája van, így Adolfnak is akad bőven társasága. Azt mondja, órákat tudna mesélni róla, teljesen összenőttek, de nemcsak ő, hanem az emberek is kedvelik: ezért sem meglepő, hogy szerkesztőségünk játékán is több mint 1000 szavazatot gyűjtött össze. (Lent galéria nyílik)

Kapcsolódó galéria

Házi kedvenc fotópályázat-Gróf Andrássy Adolf