Ennek a máglyarakásnak nem fog tudni ellenállni
A HAGYOMÁNYOS ALMÁS MÁGLYARAKÁS RECEPTJE
Hozzávalók:
margarin
10 db kifli
csipetnyi fahéj
5 db alma
10 dkg mazsola
4 tojás
4 evőkanál cukor
2 dl tej
citromlé
sárgabaracklekvár
1. Margarinnal kikenünk egy mély tűzálló tálat.
2. Karikára vágunk 10 szikkadt kiflit
3. A mély tűzálló edény alját kibéleljük a karikára vágott kiflikkel
4. Megszórjuk fahéjjal ízesített reszelt almával és 10 dkg mazsolával
5. Újabb sor karikára vágott kiflivel fedjük be
Ezt követően habosra keverünk 4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral. Felengedjük 2 dl tejjel, egy csipetnyi fahéjjal és a kiflire öntve egy óráig állni hagyjuk.
A sütőben kb. fél óráig sütjük, majd a tetejére simítjuk a tojásfehérjét, amelybe egy púpos evőkanál kristálycukrot, illetve egy kevés citromlevet keverünk. Tehetünk a habba egy evőkanál sárgabaracklekvárt is. Visszatoljuk a sütőbe és már csak addig sütjük kis lángon, amíg a teteje szép halványrózsaszín nem lesz.
Bruszel Dóra
(Fotó: internet)