Enikõnek babát hoz a Mikulás
A gyermeket váró Nyomtató Enikõ szerepét Dézsi Darinka alakítja ezután a Hello, Dolly! címû musicalben, amit a tavalyi sikersorozat után az idén bérletszünetben játszanak a Móricz Zsigmond Színház mûvészei. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2017. szeptember 15-i számában.)

– Minden szempontból úgy érzem, hogy ennél boldogabb már nem is lehetnék – nyilatkozta lapunknak a kismama. – Én és a kicsi is egészségesek vagyunk. Az orvosok még bizonytalanok, lányunk vagy fiunk lesz-e, úgyhogy a babaholmik vásárlásakor, a lakás átrendezésekor tekintettel vagyunk erre. A színházban három olyan darabot fognak játszani az idei évadban, amiben korábban én is szerepeltem. Nagy örömömre a Szibériai csárdásban még benne leszek 15-én és 16-án, mert Sára nõvérként nincs nagy szerepem. Várom is ezeket a fellépéseket, hiszen már hiányoztak az izgalmak, amik egy elõadás velejárói. A Hello, Dolly!-ban és A kisfiú meg az oroszlánokban Dézsi Darinka játszik majd helyettem. Nagyon szerettem a „Dollyt”; az egyik táncos jelenet kicsit „meg is fogott”, ahogyan a kollégáimat is, de a megoldása mindig sikerélményt jelentett.

 

Álma egy csók

 

Mint Enikõtõl megtudtuk, a tizenhat éves naiva, Minnie Fay segédként dolgozik egy kalapszalonban. Álma, hogy csókolózhasson élete elsõ szerelmével... Mindig izgalmas volt a színésznõ szerint az elõadásban lejönni a hatalmas lépcsõsoron Kuthy Patríciával egy idõben úgy, nehogy malõr legyen a vége. Enikõ meggyõzõdése, nagyon jól fog állni ez a szerep Darinkának. Maga is tapasztalta, nem könnyû beugrani valaki helyett egy elõadásba, hiszen a többiek már régóta próbálták, játszották a darabot. Tanácsot természetesen nem illik adni ilyenkor, hiszen mindenkinek a saját egyéniségére kell alakítania a szerepet. Miközben Darinka erre készül, Enikõ a kicsi érkezésére koncentrál. Beszélgetésünk elõtt éppen a 101 dolog, amit jó lett volna tudni a gyerekekrõl címû könyvet olvasta, amelyben vicces történetek vannak tapasztalt anyákról és apákról. Amellett, hogy humoros, erõt is ad a leendõ szülõknek, köztük a párjának és neki is a következõ idõkhöz.

 

Darinka „beugrik”

 

– Nyár elején tudtam meg, hogy Enikõ helyett „be kell ugranom” a Hello, Dolly!-ba – mesélte Darinka. – A kisfiú meg az oroszlánok címû mesedarab lesz a másik „örökségem”. Hálás feladat a világhírû musicalben a fiatal, szerelemre áhítozó hölgyet, Minnie Fay-t alakítani. Nem kell sok szöveget tanulnom, s igazából egy-két olyan dal van mindössze a darabban, amiben énekelek. Ami picit több, az a koreográfia. Nagyon szeretek táncolni, a színiakadémián három évig tanultam balettezni és szteppelni. Elég gyorsan megjegyzem a koreográfiákat. A carPEDIGnem zenekar tagja vagyok, ugyanis a zene, az ének a nagy szerelem az életemben. Még nem dolgoztam Szente Vajkkal, a Hello, Dolly! rendezõjével, de nagyon várom már, mert csak jókat hallottam róla. Láttam az elõadást a Móricz Zsigmond Színházban, de inkább a darabról készült dvd-felvétel segített a tanulásban.


Gyilkos nõ lesz

 

Darinkáék már próbálják a Diótörõt, amiben nagy kihívás lesz számára a balettezés. Kapott spicc-cipõt, és most mindennap gyakorolja, hogyan lehet „létezni” benne. Reméli, egyre természetesebbek lesznek a mozdulatai. Mint elmondta, minden tisztelete e mûvészeti ág mûvelõié. A napokban újítják fel az Emilia Galottit, aztán jön majd a mesedarabba való beugrása novemberben. Nagyon várja a Chicago próbáit is, mert szereti a gyilkos nõ szerepkörét játszani. Az akadémián alakította már, de úgy érzi, most vált „éretté” a feladatra. A mozgalmas évad végén Feydeau A hülyéje címû bohózatában lép színre.

Sz. Kántor Éva