Enikõ lett Magyarország legszebb menyasszonya

Minden nõ gyermekkora óta arról álmodozik, hogy egyszer elé áll a herceg fehér lovon, és a tökéletes napon majd az õ oldalán vonul be az oltár elé, hogy kimondhassák a boldogító igent. A Nyíregyházán született Moravszki Enikõ a tündérmesébõl a valóságba csöppent. A lovas hintós lánykérés után idén egy álomesküvõ vár rá: õ lett Magyarország legszebb menyasszonya, ami mellé a nagy napra jár egy luxusautó, teljes körû esküvõszervezés, ruha és többek között frizura is.

Szinte napra pontosan két év telt el azóta, hogy a Nyíregyházi Napló hasábjain bemutattuk a kedves olvasóknak Moravszki Enikõt, a Nyíregyházán született énekesnõt, aki a Vasvári Pál Gimnázium után a Pesti Broadway Stúdió hallgatója volt: azóta pedig már sikert sikerre halmoz. Játszott az operettszínház több mint egy tucat musicaljében, és vokalistaként is közremûködik Magyarország kiemelkedõ énekesei mellett. Az elismerés azonban most nem csak a szakma terén érte utol. Szombaton, Budapesten az õ fejére került a korona és lett a „2018 Legszebb Menyasszonya Szépségverseny” abszolút gyõztese.

 

„Tudom, mellette jó helyen vagyok”

 

– A párommal 2,5 évvel ezelõtt ismerkedtünk meg egy internetes társkeresõ oldal segítségével. Messze áll tõlem ez a fajta társkeresés, viszont életem legjobb lépése volt. Amikor legelõször felhívott, olyan érzésem támadt, mintha ezer éve ismerném. Majd randi randit követett és tudtuk, mi együtt akarunk lenni. Hálásak vagyunk azért, hogy a megfelelõ idõben találkoztunk. Elõtte rengeteget tapasztaltunk, hibáztunk, tanultunk, és mikor megtalálod a megfelelõ embert, annál biztonságosabb érzés nincs. Tudod, hogy jó helyen vagy.

 

400 menyasszony közül õ az elsõ

 

Enikõ kezét két év után kérte meg a párja, idén pedig már együtt oltár elé is állnak. Pont az esküvõszervezés közepette talált rá az „Esküvõ Okosan” weboldalra, amelyen meghirdették a „2018 Legszebb Menyasszonya” versenyt.
– A párommal épp prémium autót nézegettünk a nagy napra, amikor láttam, hogy a nyertes menyasszony a rengeteg ajándék mellett 1 hetes használatra megkap egy BMW X2-est. Ezt egy jelnek vettem, úgyhogy jelentkeztem is a versenyre. 400-an indultunk a megmérettetésen. Az elõdöntõbe 100 lány került be, a középdöntõbe pedig már csak 7 menyasszony. Ebbõl internetes szavazással ketten jutottak tovább, további 5 lány pedig a zsûri (Zsidró Tamás, Halász Éva, Toman Szabina és Takács Nóra) által került be, mint ahogyan én is.

 

Hózivataros lánykérés?

 

– Két év után kérte meg a párom a kezem. Zakopanéba mentünk egy pár napos kiruccanásra. Mint megtudtam, az eredeti terv az volt, hogy a szálloda elõtt vár ránk egy lovas szán, amivel elmegyünk a helyi kápolnához és ott megkéri a kezemet. Viszont rendkívüli hózivatar támadt és így nem érkezett meg a szán. A võlegényem gyorsan rögtönzött, és másnap elvitt Krakkóba, ahol bérelt egy lovas hintót, amivel körbejártuk a város legszebb pontjait. Amikor már teljesen belefeledkeztem a gyönyörû látványba, egyszer csak feltette a nagy kérdést. Igen-t mondtam!

 

Exkluzív helyszínen

 

A szépségverseny döntõjét Vonyarcvashegyen, a Players Pool and Lounge étteremben tartották meg, Gál Katalin fõszervezésében. Magyarország hét legszebb menyasszonya négy-négy kollekcióban vonult végig a nagyérdemû elõtt az exkluzív kifutón. Elõször egy laza, elegáns öltözetben, majd alkalmi, menyecske- és végül menyasszonyi ruhában csodálhatták meg õket az érdeklõdõk.
– Mi, menyasszonyok hamar megtaláltuk a közös hangot, így nagyon kellemesen telt a nap. A szervezõk is úgy rendezték be az exkluzív Balaton-parti éttermet, mintha egy esküvõi helyszínen lennénk. Úgy éreztük, mintha a nagy napunk fõpróbája lenne.
A korona végül Enikõ fejére került. A menyasszony olyan ajándékokkal lett gazdagabb, mint – többek között – Halász Éva egyedi menyasszonyi ruhája a jeles alkalomból, luxusautó egy hétre, valamint utazásra, szépészeti kezelésre, esküvõszervezésre szóló nagy értékû utalványok. Idén meglesz az álomesküvõjük, de addig is vár rá teendõ bõven: Tavaly óta folyamatosan játsszák – nagy sikerrel – 2 havonta a We Will Rock You Queen-dalokból álló musicalt, emellett a Super Troupers csapatával Abba-dalokból álló show-t mutat be az ország számos pontján, és készül az október ötödikei Dr. Szöszi musical bemutatójára, amiben Serena karakterét alakítja majd.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)

A menyasszonyok között középen Moravszki Enikõ
(Fotó: Hirling Bálint / Origo)