Emléktáblát avatott a Rotary Club Nyíregyháza

1934. január 14-én a Korona Hotelben néhány humanista gondolkodású nyíregyházi polgár létrehozta a Rotary Clubot. A szervezetet a politika elsodorta, 1398-ban megszűnt, majd 2004-ben alakult újra. Ebből az alkalomból állítottak emléktáblát a hotel falán.

Fekete Tibor, a Rotary Club Nyíregyháza alelnöke azt mondta, tisztelegni szeretnének az alapító tagok előtt. Hozzátette, a Rotary Club az elmúlt években is nagyon sokat tett a városi polgárokért. Azt szeretnék, hogy legyen egy olyan pont, amely előtt elhaladva mindenki tudja, hogy Nyíregyházán van Rotary Club, él, működik és a jövőben is meglesz.

A nyíregyházi szervezet az elmúlt időszakban a Tapintható láthatatlan térplasztikával segítette a vakokat és a gyengén látókat, jótékonysági előadásokat szervezett, a karácsonyi forgatagban pedig több, mint 20 napon át gyűjtöttek beteg gyerekek gyógykezelésére. A Rotary Club Nyíregyháza jelenleg azon dolgozik, hogy kialakítsanak a belvárosban egy olyan játszóteret, ahol beteg és egészséges gyerekek szórakozhatnak együtt.

(Fotó: Szarka Lajos)