Emléklapot kapott Snekszer Mihályné, az idei karácsonyfa felajánlója
Fotó: Szarka Lajos

Emléklapot kapott Snekszer Mihályné, ő ajánlotta fel idén a több mint negyvenéves fenyőfáját a város számára. A Kossuth teret egy 16 méter magas lucfenyő díszíti az adventi időszakban, Nyíregyháza karácsonyfáját minden évben egy városlakó felajánlása biztosítja.

November 12-én vágták ki a város fenyőfáját a Rövid utcában, ebben az évben is a városüzemeltetési társaság szervezte meg a munkálatokat. Különböző hatóságok összehangolt, hosszú órákon át tartó munkája volt, mire a Kossuth téren állt Nyíregyháza idei karácsonyfája. Nem maradt sokáig dísz nélkül a fenyő, a fényfüzéreket a NYÍRVV tette fel a fára, majd a gyerekek is besegítettek az öltöztetésben. A karácsonyfára 3 kilométernyi világítás került. A Rövid utcai ház előtt még mindig nem sikerült megszokni a fa hiányát Snekszer Mihálynénak, aki felajánlotta a fenyőt. Ezért cserébe egy emléklapot is kapott a városvezetéstől, az önkormányzat nevében ezt dr. Ulrich Attila adta át.

Mikor kinyitom a redőnyt és itt a nagy kopárság, akkor nagyon hiányzik, de nagyon örülök neki, hogy sok kisgyermeknek és sok-sok embernek örömet szerzett” – mesélte Snekszer Mihályné, aki hozzátette, nem látta még a feldíszített fát élőben a Kossuth téren.

Házhoz ment az emléklap

A korábbi években az első gyertyagyújtás után adták ezt az emléklapot, ezt viszont idén nem tudta vállalni a család, így most házhoz hozták az oklevelet a fenyőért cserébe.

A NYÍRVV megszervezte nekünk, hogy most kijöjjünk és itt adtuk át ezt az elismerő oklevelet ennek a több mint negyvenéves fának a gazdájának, amely 16 méter magas volt és most ott áll a Kossuth téren Nyíregyháza egyik fő díszeként” – tette hozzá dr. Ulrich Attila alpolgármester.

A ház előtt még most is dolgoztak, a fa kivágása után eltávolították még a gyökereket, Snekszer Mihályné úgy nyilatkozott, nem gondolták, hogy ekkora élet volt még a fenyőben. Tavasszal egy cserjét kapnak majd a városüzemeltetési társaságtól a korábbi lucfenyő helyére.

Kapcsolódó galéria

Emléklap átadás a Rövid utcán