Emelési gyakorlaton vettek részt a nyíregyházi tűzoltók

Kerek László tű. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője köszöntötte a berendelt állományt, majd ismertette a munkavédelmi szabályokat. Ezt követően Leskovics Zoltán tű. alezredessel, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjével közösen az emelés technikai sajátosságairól tájékoztatták a résztvevőket, majd ismertették az állományra váró feladat részleteit.

A gyakorlati részben egy vasút jármű, amely speciális súlymérésre készült, központi elemét emelték ki a tűzoltók a járműből. Ezen a téren irányítási, mozgatási, kötélkezelői és daruzási feladatokat hajtottak végre.

A gyakorlaton a daruk kezelését és azok összehangolását a nyíregyházi és a debreceni hivatásos tűzoltók közösen végezték, hiszen hosszú idők óta rendszeresen együtt gyakorolnak és segítik egymás munkáját nagyobb káresemények felszámolásánál.

A kezelési gyakorlat végén a Szabolcs és a Hajdú megyei tűzoltósági főfelügyelők, Leskovics Zoltán tű. alezredes és Kerek László tű. alezredes, a gyakorlat végrehajtását megfelelőre értékelték, majd kifejtették az együttműködés fontosságát ezen a területen is. Jövőre Nyíregyházán szerveznek hasonló emelési gyakorlatot, miután a hagyományoknak megfelelően a két megyeszékhely évről évre felváltva ad otthont a közös gyakorlásnak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság