Élvezik a telet a Nyíregyházi Állatpark kis pandái

Jól érzik magukat a kis pandák a Nyíregyházi Állatparkban. Gyakran a kifutó fáinak legmagasabb pontját keresik meg, oda másznak fel, és békésen pihennek. De egy kis csemegével le lehet őket csalogatni, napközben is örömmel rágcsálják a bambuszt.
Nyáron érkezett a két kis panda Sóstóra, egyikük Dublinból, másikuk Pozsonyból költözött Nyíregyházára. A kis panda Dél-Kelet Ázsiában él, ahol Kína, Nepál és Bhután 2000-4000 méter magas hegységeiben lakik. Ügyes állat, bambuszerdőkben él, de a legmagasabb fenyőkre is felmászik. Hat ujja van, a hatodik kimondottan azt szolgálja, hogy minél könnyebben kapaszkodhasson a bambuszba. A Nyíregyházi Állatpark két kis pandája most igazán jól érzi magát, mindketten élvezik a telet és a havat, hiszen ez az állat ehhez szokott.
Kis pandából a természetben nagyon kevés él, állatkertekben is mindössze 300. Nehéz hozzájutni, mert zárt körülmények között nehezen szaporodik, a nőstényekhez párt találni pedig különösen nehéz, mert jóval kevesebb a hím. a Sóstón élő nőstény szerencsés, mert neki van társa. A panda fiúval nyár óta már össze is melegedtek, így a Nyíregyházi Állatparkban azt remélik, a két vörös macskamedvének hamarosan utódja is születik majd Sóstón.