Elvették a világbajnoki övet
Szabó Szabolcs hiába győzött Berlinben, a pontozók döntetlenre hozták a WBO címmeccset.

A WBO Ifjúsági világbajnoki címéért lépett kötelek közé Berlinben Szabó Szabolcs. Az NYVSC Big Boxing öklözője a német Jan Meiser ellen szinte végig irányította a találkozót, ennek ellenére a pontozók döntetlenre hozták ki a mérkőzést, ami azt jelentette, hogy a német fiú megvédte világbajnoki övét.

Perutek János meccsszervező beszámolója szerint Nagy Lajos tanítványa végig remekül küzdött, és reálisan értékelve fölényes győzelmet kellett volna aratnia. „Az első két menet elment, de ezeket is csak jó indulattal tudom a német fiúnak adni, hiszen a mi szempontunkból nem egyértelműen vesztes, hanem szoros három perceket láthattunk” – fejtette ki a véleményét a monokli.com-nak Perutek. „Aztán Szabó nyolc menetet megnyert, sokkal jobb volt az ellenfelénél. Ennél magabiztosabban nem lehet pontozással hozni egy mérkőzést idegenben, ezért roppant csalódottak vagyunk, hogy döntetlen eredményt hirdettek” – nyilatkozta Perutek János.

Nagy Lajos edző feldúltan fogalmazott a küzdelem után: „Nyolc menet nagyon simán megvolt, mégis döntetlenre mentették a németnek” – mondta a nyírségi mester. A nyíregyházi klub másik ökölvívója, George Ubah vereséget szenvedett.

D. L.