Elutazott a Szpari Dunaújvárosba
Fontos bajnoki vár az együttesre.

 Kedden felkészülési mérkőzést játszott a Szpari, szombaton viszont már egy nagyon fontos bajnoki vár az együttesre Dunaújvárosban. A hazaiakat Artner Tamás személyében új vezetőedző készíti fel a Nyíregyháza ellen.

- A Mezőkövesd elleni mérkőzéssel visszazökkentünk a régi kerékvágásba, nagyon jó hatással volt a játékosokra, ez a szerdai edzésen is látszott. Bizakodva várjuk a szombati találkozót, tudjuk, hogy mindkét együttes számára óriási jelentősége van. Igyekeztünk feltérképezni ellenfelünket, de mivel új vezetőedző érkezett, így több a szokásosnál a bizonytalansági tényező, elképzelhető, hogy más szerkezetben játszanak majd, mint korábban. De bízunk magunkban, a képességeinkben és abban a küzdőszellemben, mely eddig eredményessé tett minket - mondta Balogh László, a Szpari pályaedzője.

Az edzőmeccsen Souza személyében egy brazil próbajátékos is részt vett. Tőle azzal köszönt el a szakmai stáb, hogy nyáron ismét találkoznak. A keretből csak Pákolicz Dávid és Karacs Péter sérült, rájuk még hetekig nem számíthat a szakmai stáb. Nyíregyháza Spartacus játékosai már reggel útra keltek, a délutáni tréningre már Tatán kerül sor, itt is alszik a csapat. 

- A mai első osztályban nagyon nehéz mérkőzést nyerni, hiszen az edzők nagyon felkészültek, akik jól ismerik egymást. Ez a csapat azonban képes a győzelemre! A Nyíregyháza ellen így csak a győzelemmel lennénk elégedettek. Ez nem lesz egyszerű, hiszen ellenfelünk nagyon jól összerakott csapat egy olyan edzővel, aki kitűnően tudja őket motiválni, fanatizálni. Ezt alátámasztja az is, hogy a téli átigazolások alatt a Nyíregyháza erősített a legjobban. A keretünk tagjai közül többen apróbb sérülésekkel bajlódnak, akik közül Wolfera még nem számíthatunk, ami nagy baj, hiszen ő nagyon fontos láncszeme a csapatnak. Ami viszont örömteli, hogy Eppel Márton nagyon jól mozgott a héten, és Vaskó Tamás biztosan ott lesz a csapatban. Az eddigiekhez képest változtatni fogunk a taktikán, hiszen gólra törően, de mégis biztonságosan kell játszanunk - nyilatkozta Artner Tamás a Dunaújváros edzője, csapata honlapján.

A mérkőzés szombaton 18.30-kor kezdődik, és Erdős József vezeti.

Dankó László