Elstartolt a nyári vasúti menetrend

Szombaton lépett életbe a nyári vasúti menetrend. A legnagyobb változás a nyaralókat érinti, a MÁV ugyanis több vonatot indít a Velencei-tó, valamint a Balaton mindkét partjára. Ehhez mintegy száz vagont csoportosítottak át.

– Az ország legtávolabbi pontjairól is indulnak közvetlen járatok a magyar tenger üdülőhelyeire, például Záhonyból, Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok érintésével el lehet jutni az északi és a déli partra, de Miskolcról, Szegedről, Győrből és Szombathelyről is megközelíthető közvetlenül a Balaton – magyarázta a MÁV-Start Zrt. szóvivője.

[REKLAM]

Lőcsei Virág hozzátette: több járatnak a menetideje is csökkent. Példaként a Balaton Expresszt említette, amellyel az eddiginél 15 perccel gyorsabban lehet eljutni Budapestről Siófokra. De újdonság az is, hogy az utasokat diákok segítik a tájékozódásban.

A strandolók mellett gondoltak a kerékpárosokra is, bővítették a biciklitárolók kapacitását, de a vasúttársaság készített egy ingyenes applikációt is, így az aktuális menetrendet bárki eléri a telefonján. A most indult nyári menetrend augusztus 28-áig marad érvényben.

hirado.hu