Elrajtolt a tavaszi szezon a kispályásoknál
Fotó: Trifonov Éva

Elindult a kispályás labdarúgó bajnokság tavaszi idénye. Az egyik legnépszerűbb szabadidősport program során 106 csapat játszik folyamatosan, és közel háromezren mozognak rendszeresen – ez az ország egyik legnagyobb ilyen bajnoksága. A stadion építése kapcsán megújulnak a kispályák is, több műfüves borítást kap, de rövidesen elkészülnek az új öltözők és mosdók is.

Hétfőn újra elkezdődött a szabadtéri idény a Decathlon – Konyha Möbel Városi Kispályás Bajnokságban. Nemrég zárult le Nyírpazonyban a teremlabdarúgó bajnokság, és máris folytatódott a pontvadászat, de ezúttal már a salakos kispályákon. Az idei tavaszi idény izgalmas kihívások elé állítja a csapatokat. A Városi Stadion építése miatt korlátozott számú pályán játszhatnak a csapatok, ami új stratégiákat és alkalmazkodást igényel mind a játékosoktól, mind a szakvezetéstől.

„Mai napon elindul a 2023/24-es kispályás labdarúgó bajnokság, a Decathlon – Konyha Möbel Nyíregyházi Sportcentrum Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság idénye, hiszen az ősszel elmaradt. Ma 13 mérkőzést így pótolunk, aztán egyfolytában elindul, majd ezt követően egészen június közepéig hatszáz mérkőzést fogunk lejátszani a városi kispályás labdarúgó bajnokságból. Nagyon várták már a csapatok az indulást” Dajka László, a Nyíregyházi Sportcentrum főszervezője.

Az első kezdőrúgást többek között dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Kőhalmi Richárd, a Sportcentrum ügyvezetője, valamint Mucsi Gergő, az egyik főszponzor, a Decathlon nyíregyházi áruházának igazgatója végezte el. A város egyik fő célkitűzése a pályák minőségének javítása és a sportélmény fokozása. Ennek érdekében három salakos pálya műfüves borítást kap, így rossz idő esetén is használható. Új kerítés és belső járdák építésével tovább növelik a sportkomplexum területének biztonságát. Ezek az intézkedések nem csupán a balesetek megelőzését szolgálják, hanem hozzájárulnak a terület általános esztétikai és funkcionális javításához is. 106 csapat vesz részt a bajnokságban, és közel háromezren mozognak rendszeresen. A stadion építésével együtt a műfüves pályák egy része is megújul.

 

„Felújítottuk már több évvel ezelőtt az öltözőket, a vécéket, mindent. Kérdés volt, akkor már felmerült, hogy füves vagy salakos. Ez a kérdés tavaly, amikor itt, az őszi bajnokság indult és kijöttem szintén a kezdő rúgásra, akkor közfelkiáltással az volt, hogy most már a salakost felejtsük el, műfüves kell. Korábban megoszlottak a vélemények, most egybehangzóan ez volt, ezért – és ez a stadion beruházás nélkül ez sem lett volna lehetséges – folyik itt mellettünk a 3 salakpálya műfüvessé fejlesztése. Ez azt jelenti, hogy 20 méterszer 40 méteres, műfüves, kerítéssel, vízelvezetéssel, világítással. Tehát ez – azt ígérték, május végéig be is fejezik ezt a munkát – rendelkezésre áll majd nemcsak a kispályás focibajnokságnak, hanem az utánpótlásnak is. Ez persze azt jelenti, hogy időjárástól még kevésbé lesz függő maga a bajnokság.”dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A stadion beruházás olyan környezetet teremt, ahol a sport és a biztonság egyaránt kiemelt szerepet kap. Az új fejlesztéseknek köszönhetően modern öltözők és mosdók várják majd a csapatokat, lesz egy rekortán futópálya, konditerem és felépült egy olyan épület is, ahol a Mozdulj Nyíregyháza! program találhat otthonra. Elkezdődött a kerítés építése is, és rövidesen elkészül a Városi Stadion is, ahol a napokban hang- és fénypróbát tartottak, valamint alácsövezték a játékteret.

Kapcsolódó galéria

Nyíregyháza Kispályás Labdarúgó bajnokság 2024. tavasz