Előzzük meg a kihűlést!

A hideg idő beköszöntével sok embert fenyeget a kihűlés veszélye, amely nem csak éjszaka következhet be. A legnagyobb veszélyben az utcán, fedél nélkül élők vannak. Fokozott figyelmet kell fordítani azokra az emberekre is, akik egyedül élnek, életkoruk vagy egészségi állapotuk miatt vagy netán vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök fokozottan figyelnek azokra a személyekre, akikről tudják, hogy az utca az otthonuk. Ugyanakkor rendszeresen és visszatérően megfordulnak a ritkábban lakott településrészeken és a tanyák környékén, ahol főként szerény körülmények között élő időskorúak a lakosok.

 

FIGYELJÜNK EGYMÁSRA

 

Fehérvári Marietta, az MRFK sajtószóvivője elmondta, az egyenruhások felkeresik a rászorulókat, felmérik, hogy rendelkeznek-e megfelelő mennyiségű tüzelővel. De megteszik a szükséges jelzéseket az önkormányzat, illetve a szociális intézmények felé.

A rendőrök a polgárőrökkel együtt mentek el Cigánybokorba és Benehalomra, ahol segítségre szoruló embereket látogattak meg. Egy idős asszony szinte élhetetlen körülmények között lakik, segítője gy fiatalabb férfi, aki a mindennapokban segíti a bevásárlásban, a fűtésben. A környék a Nagycserkeszi Polgárőrség körzetéhez tartozik, 16 tanyabokorban járőröznek, így egy-egy alkalommal 70 kilométert is megtesznek.

Szoboszlai Tibor