Előttem mindig legyen út

A zene erejével ösztönzi pozitív gondolkodásra a koncert résztvevőit Bagdi Bella. A Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, a magyarországi Boldogság Intézet vezetője több mint 100 településen működtet ingyenes Boldogság Klubot, s zenekarával évek óta turnézik. Tavasszal 35 városban mutatja be új lemezét, amely az Előttem mindig legyen út címet kapta.

– Minden ember azon az úton szeretne járni, ami számára a legkedvezőbb – mondta Bagdi Bella. – De úgy látom, nem tanultuk meg, hogyan határozzuk meg azt az utat, amelyet sikeresen végig tudunk járni, hogyan érjük el a céljainkat, hogyan emeljük az életünket újabb és újabb szintekre. Az én turnémnak az a fő célja, hogy egy olyan utat mutassak, hogyan erősíthetjük meg a hitünket a jó dolgokban.

 

ELINDULT A BOLDOGSÁGPROGRAM

 

Bagdi Bella a pozitív pszichológia lelkes rajongója. Hisz abban, hogy mindenki megtanulhatja, hogyan változtathat élete minőségén, kifejlesztheti magában a boldogság képességét, és előhívhatja magából a pozitív érzelmeket. Ő maga is számtalan kudarcot élt át, és hosszú és göröngyös úton jutott el odáig, hogy megtanulta a saját képességét kibontakoztatni és az örömét megélni. Bagdi Bella Boldogságprogramot indított, amely a pozitív pszichológia kutatásaira épül, és gyakorlati útmutatót nyújt a boldogság megéléséhez.

 

KÉSZÜL MAGYARORSZÁG BOLDOGSÁGTÉRKÉPE

 

Bagdi Bella a Jobb Veled a Világ Alapítvánnyal és az ELTE Pozitív Pszichológia Labor kutatóival azt is célul tűzte ki, hogy megrajzolja Magyarország Boldogságtérképét. Ehhez egy országos felmérést készítenek, amelynek eredményeként kirajzolódik, hogy hol magas, illetve hol alacsony az emberek boldogságszintje. A diagnózis után a következő cél, hogy elterjesszék Magyarországon a boldogságkultúrát.

F. A.