Előrehozott családi pótlék

Több mint egymillió családnak már augusztus 26-án elkezdik kézbesíteni a családtámogatási pénzeket. A családi pótlékról, a gyermekgondozást segítő ellátásról, illetve a gyermeknevelési támogatásról van szó. Az előrehozott kifizetés azonban nem jelent többletjuttatást, ez a szeptemberi támogatás lesz, amit azért utalnak hamarabb, hogy a családok könnyebben készülhessenek fel a tanévkezdésre.


Akik bankszámlára kapják az ellátást, azoknak augusztus 26-án írják jóvá az összeget, és a posta is ekkor kezdi a kézbesítést.

 

NEM TÖBBLETJUTTATÁS

 

Somogyiné Kuknyó Tünde, a Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának helyettes vezetője hangsúlyozta, ez az előrehozott kifizetés nem többletjuttatás, a szeptemberi ellátás érkezik korábban annak érdekében, hogy a családok könnyebben készülhessenek fel a tanévkezdésre. Számoljanak azzal, hogy szeptemberben nem folyósítják az ellátásokat.

 

CSALÁDTÁMOGATÁSI RENDSZER

 

A kormány.hu információja szerint az idén az állam kétszer annyit fordít a magyar családok támogatására, mint amennyit 2010-ben szánt ezekre a célokra a korábbi kormány. Azóta pedig rendkívül sokrétű és eredményes családtámogatás rendszert építettek ki. A jelenlegi kormány a munkához kötött támogatásokat tartja hatékonynak. A 2011 óta életben lévő családi adó-és járulékkedvezmény, vagy a gyed extra és a családi otthonteremtési támogatás, nagymértékben hozzájárul sok százezer család boldogulásához.

Szoboszlai Tibor