Elődöntős a Fatum Nyíregyháza
Fotó:Kohut Árpád

A női röplabda Extraliga negyeddöntőjének ötödik meccsén fogadta a Fatum Nyíregyháza a Kaposvárt. 

Az első szettben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Nyíregyházánál főleg Anija Jurdza volt ponterős, míg a másik oldalon Godó Panna és Isidora Ubavic volt hatékony. A szett derekán aztán meglépett a KNRC, miközben több pontatlan ütése volt a mieinknek, és végül második szettlabdáját értékesítve nyerte a játszmát a vendég együttes. 
A második szett elején még tartott a somogyiak lendülete, de Merve Cepni egymás után többször jól blokkolt, majd Lászlop Alexandra és Selena Leban is remekül támadott, így a játszma felénél már hat pont volt az előny. Ez kitartott a végéig, és a Fatum Nyíregyháza egyenlített! 
A harmadik felvonás álomszerűen indult, Marija Cicic egymás után szerválhatott, és meg sem állt a csapat 8-0-ig. A komoly előnyt tartotta is a Fatum, de a szett hajrájára négyre olvadt a különbség. Jókor kért időt Tomás Varga, a lányok keze pedig nem remegett meg, a végén Lászlop Alexandra egy blokkal befejezte a játékrészt. 
A negyedik szett eleje is remekül sikerült, jól sikerültek a centertámadások, és 18-10-nél eldőlni látszott a meccs. Innen jött vissza két pontra a Kaposvár, de kritikus helyzetben mindig a Fatum szerzett pontot. Végül hatalmas csata végén az első meccslabdát értékesítve győzött a Nyíregyháza és az elődöntőbe jutott! Az ellenfél a Vasas lesz, a párharc szombaton kezdődik idegenben. 

Fatum Nyíregyháza – Kaposvár 3-1 (-20, 17, 19, 20)

Nyíregyháza: Cicic 7, Cepni 13, Lászlop 10, Belova 8, Jurdza 17, Leban 16 

Csere: Tóth F. (liberó)

vezetőedző: Tomás Varga

Kaposvár: Godó 15, Maggioni 3, Szedmák 10, Ubavic 21, Bodovics 3, Gyimes 7

Csere: Radnai Lili(liberó), Hegyi, Radnai Luca

vezetőedző: Vincent Lacombe