Elődöntőben a női röplabda válogatott az Universiadén - Kanadát is legyőzték a mieink

A négy közé jutott az Universiadén a magyar női röplabda válogatott. A mieink Kanada ellen győztek 3-0-ra. A csapatnak két nyíregyházi játékos, Tóth Fruzsina és Tóth Dalma is tagja. 

Universiade (Nápoly), női negyeddöntő:

MAGYARORSZÁG – KANADA 3:0 (17, 13, 18)

MAGYARORSZÁG: Villám L. 8, Zólyomi 2, Németh A. 20, Kiss G. 6, Gyimes 9, Bleicher 5. Csere: Tóth F. (liberó), Riczkó, Tóth D. Szövetségi edző: Leiszt Máté.

KANADA: Vinnell 6, White 8, Babin 3, Veltman 4, Walsh, Howe 6. Csere: Bujan (liberó), Dormann, Herbin-Baker 3, Jarman 1. Szövetségi edző: Laurie Eisler.

Leiszt Máté: – Tegnap óta azt sulykoltam a lányoknak, hogy van keresnivalónk a negyeddöntőben. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire erős a csapategység, és érezhető volt, hogy a lányok nagyon akarják a négy közé kerülést, de azért is harcol a válogatott, hogy ezzel is minél nagyobb figyelem irányuljon a röplabdára, és az augusztusi, budapesti felnőtt Európa-bajnokságra. A siker kulcs az volt, hogy nagyon fegyelmezetten tartották azt a stratégiát, amit megbeszéltünk, és remekül kihasználtuk az ellenfélnek azokat a gyenge pontjait, amelyet a videóelemzés során találtunk.

Fotó: hunvolley.hu