Élménypróba a világbajnokság jegyében!

Idén az egyéni és a csoportos indulók mellett nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők a családokra, a június 18-ai VII.Decathlon Élménypróba és Családi Napon. Az esemény fővédnöke Dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Miniszterhelyettese, Parlamenti Államtitkár, aki vívóbemutatót is tart majd.

A rendezvényen részt vesz a Magyar Honvédség MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság V. Hadkiegészítő és Toborzó Irodája is. 

Az idei Élménypróba mozgalmasnak ígérkezik és lehetőséget ad arra, hogy a mozgást, sportot kedvelők próbára tegyék fizikai állóképességüket egy jó hangulatú akadályokkal színesített élményfutás keretében. A táv változatlan (5km), ám az új élményakadályok még élvezetesebbé teszik a futást.

A szervezők gondoltak a kisebb életkorú gyerekekre is.  A Régió Gyerekszigeten már hat hónapos kortól lehet élményakadályokat teljesíteni a Mászókázó jóvoltából. Lesz állatsimogató, kalandpálya és ki lehet majd próbálni egy különleges sportos társasjátékot, melyet két nyíregyházi testnevelő fejlesztett ki. – Idén hazánkban rendezik az Atlétikai Világbajnokságot, melynek a szervezői kitelepülnek az Élménypróbára és természetesen rengeteg meglepetéssel készülnek. 

Az eseményen részt vesznek a Magyar Honvédség toborzói.   Vallják, hogy az ütőképes hadsereghez nemcsak a legmodernebb technikai eszközökre van szükség, hanem elhivatott honvédekre is. Az ilyen típusú rendezvények, sportesemények remek lehetőséget adnak arra, hogy a honvédség megismertetésével vonzóvá tegyék a katonai pályát az érdeklődők számára és megnöveljék a haderő létszámát. 

A katona eszköztárának fontos eleme az átlag feletti fizikai állóképessége, fizikai és mentális egészsége, melynek megőrzéséért nap mint nap sokat tesznek. A versenyen 35 katona mutatja meg rátermettségét menetfelszerelésben: sisakban és málhamellényben (26 lövész, 4 felderítő, 2 egészségügyi katona és három katonasportoló teljesíti a versenytávot). Az MH Sportszázadot képviselve Alekszejev Tamara szakaszvezető (világ és Európa-bajnok öttusázó), Simon Sarolta szakaszvezető (Európa-bajnoki bronzérmes öttusázó) és Kiss Gergely tizedes (U23-as világbajnoki ezüstérmes triatlonista) vesz részt a rendezvényen, Simon Sarolta szakaszvezető 5-8 perc bemelegítést tart.  

Az eseményre toborzó ponttal települnek ki, ahol a legújabb VR szemüveget is ki lehet majd próbálni, elhozzák a CZ Bren fegyvercsaládot, de a katonasportolókkal is lehet beszélgetni, közös fotót készíteni. Az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítő Ezred statikus bemutatója keretében bemutatkoznak a mélységi felderítők és a Pilótanélküli Felderítő Repülő Század.  A katonaegészségügyet egy katonai mentő gépjármű képviseli. 

Az élménypróbát teljesítő versenyzők frissítőket és egyedi fém érmet kapnak, emellett értékes tombola ajándékokat sorsolnak ki a szervezők. Fődíj: Egy négy fő részére szóló, egy éjszakás kikapcsolódás az erdőbényei Jó Kiss Hely vendégházban.  Idén is díjazzák a résztvevők között a legnagyobb létszámú iskolát, a legbulisabb, a legkreatívabb és a legnépesebb induló csapatot.

Az összetartó közösség a kihívásokban születik meg! Sportolásra fel, mutassuk meg közösen, hogy a magyar sportolónemzet is!