Elmarad a hétvégi salakmotor verseny a Speedway Ringen

Szombaton rendezték volna a magyar-szlovén salakmotoros bajnokság záró fordulóját a Nagyhalász Speedway Ringen. A verseny végül elmarad. Az alábbiakban a pálya tulajdonosának hivatalos közleményét olvashatják. 

„ Tisztelt salakmotor szurkolók! 

Nehéz döntést kellett meghoznom, amit az önök, a sportág érdekében tettem. A tervek szerint április 23-án lett volna nálunk a magyar-szlovén bajnokság első fordulója.  Akkor a szlovénok kérték, hogy halasszuk már el. Mi teljesítettük a kérésüket, de hogy az a hónap ne legyen verseny nélkül, megszerveztük vasárnapra a MACEC Kupát. Aztán beindult a nagyüzem, sorra jöttek a világversenyek, a különböző nemzetek bajnoki fordulói. Így aztán már csak októberre maradt időpont a két magyarországi fordulóra.

Korábban soha nem rendeztünk versenyt ilyen késői időpontban, most erre kényszerültünk. Igen ám,  de a motorosok nagy része már befejezte a szezont, családjával pihen. Már Debrecenbe is nehezen jött össze a mezőny, szombatra pedig lehetetlen a szlovénok és a mieink mellé olyan motorosokat meghívni, akik megfelelő színvonalú viadalra adnának garanciát, mint a tavalyi volt, amikor például szlovénok nem is álltak a dobogóra. Mindent megtettünk, amit sportbarát kapcsolataink lehetővé tettek. Több mint húsz versenyzőt hívtunk fel, köztük Kuberát, Lampartot, Rempalát, Jamrógot, Levisint,  Lysakot és még sorolhatnám. Ők mint korábban, ismét garanciát adtak volna a színvonalra, mert úgy vélem, hogy a Nagyhalász Speedway Ring már egy nívót jelent a szurkolóknak, ezt most nem lehet biztosítani junior és kezdő motorosokkal. Emiatt - bár önök miatt igen fájt - de hivatalos levélben kértem a hazai szövetséget a verseny lemondására. Bízom a szurkolók megértéseben és remélhetőleg a következő esztendőben is rangos viadalokkal tudjuk majd önöket kárpótolni" - tudatta Albók József.