Ellenőrző gyakorlat a nyíregyházi vasútállomáson

A feltételezés szerint a vasútállomás tízedik vágányán várakozó vasúti szerelvény személyszállító vagonjában feltehetően elektromos zárlat miatt keletkezett tűz. A személyvagonban az ülés szövet, valamint faanyagok égtek, majd a tűz tovább terjedt a jármű további részeire is. A lángok keletkezésének idején többen tartózkodtak a vasúti kocsiban és a peronon. A tűz oltását a vasúti dolgozók megkezdték, a mozdonyvezető és az ott dolgozók a kigyulladt kocsit leválasztották, közben értesítették a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat. Az állomásfőnök jelzése alapján a felsővezetéket leválasztották a hálózatról.
A tűzoltók három gépjárműfecskendővel, a műszaki mentőszerrel és a vízszállítóval érkeztek.

A gyakorlat célja az állomány elméleti foglalkozásokon elsajátított ismeretek ellenőrzése, továbbá a létesítmény területén a rajok együttműködésének begyakoroltatása, és a vasútállomáson esetlegesen keletkező tűz esetén az ott dolgozók felkészítése volt.
A feladat végrehajtását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a nyíregyházi kirendeltség tűzoltósági felügyelője és a nyíregyházi tűzoltó-parancsnok ellenőrizte és Toldi András tű. százados megfelelőre értékelte.