Ellenőrzés vízen és vízparton
A Tisza szabolcsi szakaszán és a folyó mellékágain szervezett ellenőrzést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az akcióban a Közlekedésrendészeti Osztály egyenruhásai mellett a Záhonyi és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai, halászati őrök és a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őrei vettek részt. A hatóságok célja elsősorban a tiltott eszközzel, illetve a tilalmi időszakban történő halászat-horgászat megakadályozása, valamint a természeti értékek védelme volt.

Még meg sem kezdődött a fokozott ellenőrzés, amikor az eligazításra tartó egyik rendőrségi hajó vezetője észlelte, hogy egy munkagéppel partifecskék élőhelye közelében bontják a partfalat. Az ügyben természetvédelmi szabálysértés miatt indult eljárás. A nap végére a hatóságok munkatársai összesen hat férfit értek érvényes engedély nélküli horgászaton – velük szemben szabálysértési feljelentést tettek, egy esetben pedig víziközlekedési szabályok megsértése miatt kezdeményeztek eljárást.

A jogsértések megelőzése érdekében Szabolcs-Szatmár-Bereg megye folyóin és vízpartjain a jövőben is várhatóak hasonló ellenőrzések.