Ellenőrizték a száguldozókat

Ellenőrzést tartott a rendőrség péntekről szombatra virradóra Nyíregyházán a Kert utcán és környékén. Nagyszabású, demonstratív ellenőrzést tartottak azért, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat. A város több pontjáról érkeztek lakossági bejelentések arról, hogy autósok és motorosok éjszaka száguldoznak az utakon, elsősorban a 4-es számú főút belterületi szakaszán.

 

FELVÉTELEK IS LÁTHATÓK A SZÁGULDOZÓKRÓL

 

A legnagyobb videomegosztón felvételeket is találtuk a száguldozókról. A képeken az látható, hogy néhány autós hogyan rendez gyorsulási versenyt éjszaka Nyíregyházán, vagy éppen azt mutatják meg, hogy gépkocsijukkal milyen bravúrra képesek.

 

TÖBB ELLENŐRZÉST IS TARTOTT A RENDŐRSÉG

 

Az elmúlt hetekben a rendőrség hétvégeken több ellenőrzést is tartott. A razzia helyszíneit rendőrségi adatgyűjtés mellett lakossági bejelentések alapján választották ki.

[REKLAM]

– A bejelentések arra vonatkoztak, hogy itt visszatérően, többször is ugyanazok a járművek hajtanak nagy sebességgel. Nem arról van szó tehát, hogy éppen valaki a szülő feleségét viszi motorral a kórházba. Éppen ezért ennek megfelelően lép fel a rendőrség – mondta Fülöp Gergely, az MRFK sajtószóvivője.

Az utóbbi két hétben a rendőrség az ellenőrzéseken több tucatnyi felvételt készített gyorshajtókról, a járművek üzemben tartói a napokban kapják meg az erről szóló közigazgatási bírságot. Van olyan járművezető, akinek sebességtúllépés miatt 200 ezer forintot kell fizetnie.


FOLYTATJÁK AZ AKCIÓT

 

Az akciónak nincs vége, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság és a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési osztály azokat a város más pontjain is megismétli. A sorozatos gyorshajtás nemcsak a városlakókat zavarja, hanem számos baleset forrása is. A razzia célja a gyorshajtásból fakadó tragédiák megelőzése.

F.A.