Elkezdődött a meleg aszfaltos, tartós technológiával történő nagy felületű útjavítás!
Fotó: Illusztráció

Egy évvel ezelőtt a NYÍRVV alvállalkozója a Szabadság téren is dolgozott. Akkor a Kossuth tér és a Bujtos utca közötti szakaszon marták fel az aszfaltot. Nagy felületű, meleg aszfaltos technológiát alkalmaznak idén is városszerte! Pár nappal ezelőtt kezdődött meg az idei útjavítás. A munkálatokat idén is a NYÍRVV alvállalkozója végzi, a beruházás nettó 130 millió forintba kerül és önkormányzati forrásból valósul meg.

A programban szereplő kátyúzandó útszakaszokat részben lakossági bejelentések, részben a NYÍRVV munkatársainak ellenőrzései alapján állítják össze. Hamarosan javítják a meglévő aszfaltot a megújult Pazonyi térnél is. Az ottani aszfaltmarási munkálatok várhatóan jövő hét elején kezdődnek.

Dicső Péter a NYÍRVV út- és közterület-kezelési csoportvezetője elmondta:

A sikeres közbeszerzési eljárás után július elején kötöttünk szerződést a kivitelezővel, augusztus 31-e lesz a befejezési határidő, tehát az iskolakezdésre mindenhol elkészül ez a projekt. Jelen pillanatban 23 utca van kijelölve, ahol kisebb-nagyobb javítások zajlanak majd, közel 20 ezer négyzetméteren. Érinti ez Orost, a Jósavárost, Sóstót és Sóstóhegyet, a belvárost – a Hősök terén például a parkolókat tudjuk majd felújítani. A kivitelező az ütemtervet úgy készítette el, hogy lehetőleg rövid idő teljen el a marási munkálatok és az aszfaltozás között, tehát azt biztos, hogy nem fordulhat elő, hogy hetekig ott marad a marási felület, akadályt képezve az autósoknak.

Az ütemterv szerint augusztus közepén a Hősök terén, a parkolóknál is lesznek munkálatok, addig pedig többek között az Ungvár sétány parkolóinál, a Korányi Frigyes úti garázs sornál és a Kosbor úton is lesznek meleg aszfaltos, nagy felületű útjavítások.

A felmart aszfaltot – mint minden évben, idén is – újrahasznosítják; a NYÍRVV telephelyére szállítják, majd azt zúzott köves utak stabilizálásához használják fel a későbbiekben.