Elkezdődött a kerékpáros világkupa

Megkezdődött a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary Ifjúsági Világkupa. Az országúti férfi kerékpáros ifjúsági világkupa futamra 12 országból 77 versenyző nevezett. Szerdán 12 óra 01 perckor a bolgár Yoan Stankov volt az első, aki nekivágott az ifjúsági világkupa prológjának a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház római katolikus templom előtt felállított rajtból, majd 3,8 kilométer megtételét követően nem messze onnan a Szabadság téren ért célba. A magyar színeket tizenegy bringás képviseli. A versenyzőket Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere is köszöntötte. 

 - Nyíregyháza évek óta házigazdája a versenynek, és ezzel is szeretnénk népszerűsíteni a sportágat és a kerékpározást is a városban, hogy minél többen használják ezt a közlekedési eszközt. Ezért építünk kerékpárutakat is - mondta Jászai Menyhért alpolgármester. 

Csütörtökön a megyeszékhely és Ibrány között egy 111,6 kilométeres mezőnyetap várja a kerekeseket. A zárónapon Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, ezúttal 117,4 kilométert megtéve.