Elkezdődött a felkészülés, jönnek a tesztek
Fotó: Dankó László

Megkezdte a felkészülést a Nyíregyháza Spartacus. Az első napokban főszerepet kapnak a tesztek, felmérések, hogy kiderüljön, ki milyen erőállapotban tért vissza a téli szünetről. 

– Két hét pihenőt kaptak a játékosok, majd főleg erő-, és állóképesség-fejlesztő gyakorlatok vártak a keret tagjaira. Mindenkinek kötelezően el kellett küldenie az állóképességi munkáról az adatokat, illetve videoanyagban az erősítő blokkokat. Annak függvényében, hogy ki hogyan dolgozott, vagy kinek volt esetleg valamilyen problémája, több állóképességi, vagy több rehabilitációs gyakorlatot iktattunk a programba – mondta Darabos Balázs erőnléti edző. 

Csütörtökön fitness teszt következik, ami meghatározza a játékosok maximális aerob sebességét, ez után derül ki, hogy a futásoknál kinek van szüksége több, vagy kevesebb terhelésre. Pénteken aztán az erőtesztek jönnek. Azt vizsgálják, hogy a combhajlító és a combközelítő izomcsoportok milyen állapotban vannak, erőplatóval az ugróerőt, illetve a két láb közti eltéréseket nézik meg. Azzal, hogy a játékosok az első két hétben elvégezték a téli programot, készen állnak arra, hogy magasabb intenzitással dolgozhasson velük a szakmai stáb. 

- A jövő héten még idehaza készülünk, majd 12-én Örökösföldön fogadjuk a Kassát az első felkészülési mérkőzésen. Utána tíz napra Törökországba utazunk edzőtáborba, ahol első osztályú külföldi csapatokkal találkozunk, hazatérve pedig Mezőköveseden zárjuk a felkészülést, ahogy nyáron is tettük. A korábbi sérültjeink rendben vannak, Toma György még elővigyázatosságból külön tréningezik Darabos Balázzsal, de bízunk abban, hogy az edzőtábor kezdetére ő is százszázalékos munkát végezhet – tette hozzá Tímár Krisztián vezetőedző.

Az első edzésen a saját nevelésű Kovalecz Soma és Bertók Márk is a felnőtt kerettel kezdte a munkát.