Elkészült az Orosi úti körforgalom

Nem volt könnyű az autósoknak áthaladni a 41-es számú főúton a Szállási útról a Diák utcára, illetve fordítva, és a gyalogosok számára sem volt biztonságos átkelni az út túlsó oldalára. Hosszú évek óta problémát jelentett ez az orosiaknak és a közúton közlekedő autósoknak, sőt, gyakran közlekedési baleset is történt, ezért volt szükség az útszakasz átépítésére. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásával könnyebbé és biztonságosabbá válik a közlekedés.

 

ÚJ CSOMÓPONTOT ÉS KÖRFORGALMAT ÉPÍTETTEK

 

A Szállási út és Diák utca találkozásánál új csomópontot alakítottak ki gyalogátkelőhellyel, járdaszigettel, forgalomlassító táblákkal, az útburkolaton veszélyes csomópontot előrejelző vonalakkal és a közvilágítást biztosító lámpatestekkel. Az útkereszteződés mellett új járdaszakaszokat is építettek.

További képekért kattintson a fotóra!

A közlekedési csomóponttól pár száz méterre, egy szintén balesetveszélyes útszakaszon, a 41-es főút és a Vezér utca kereszteződésében pedig egy 16 méter átmérőjű körforgalmat alakítottak ki, amellyel biztonságosabbá vált a közlekedés.

 

NEM CSAK AZ OROSIAK SZÁMÁRA LESZ KÖNNYEBB A KÖZLEKEDÉS

 

– Könnyebbséget jelent mind az orosi településrészen élőknek, mind azoknak, akik Napkor irányából vagy a város felől közlekednek a 41-es számú főúton – mondta dr. Tirpák György, a városrész önkormányzati képviselője. – Ennek a beruházásnak az összköltsége 350 millió forint volt, közműkiváltásokkal, tervezéssel, a közvilágítás kiépítésével és a szükséges építési munkák elvégzésével együtt. Nagy öröm az itt élők számára, hogy megvalósult ez a beruházás, illetve az, hogy a munkálatokat úgy végezte a kivitelező, hogy közben a lehető legkisebb fennakadást okozta a közlekedésben.

A munkálatok nyáron kezdődtek, és már befejeződtek a 41-es számú főúton. Jelenleg a műszaki átadás zajlik, de a megújult útszakaszon már zavartalanul közlekedhetnek az autósok.

 

Újabb lépés a közbiztonságért

 

– 2010, az új városvezetés hivatalba lépése óta tartjuk folyamatosan napirenden a kérdést, lakossági jelzések alapján – fogalmazott kérdésünkre dr. Kovács Ferenc polgármester. – A most elkészülő körforgalom újabb bizonyítéka az önkormányzat és a kormányzat együttműködésének, mely régi problémát orvosol és elősegíti a közlekedésbiztonságot. Csak emlékeztetőül: mindez nem egyedülálló jelenség, hiszen nemrég készült el évtizedes várakozás után városi beruházásban a körforgalom a Víztoronynál, és jelenleg is épül egy a város másik szélén, a LEGO-nál.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)