Elismerték a turisztikai szezonban segítőket

Nyíregyházán már hagyomány, hogy május elejétől szeptember elejéig a rendőrök és a polgárőrök közös akciót hajtanak végre. Ennek lényege, hogy a két szervezet tagjai péntek és szombat esténként végigjárják azokat a helyeket, ahol gyakran és előszeretettel szórakoznak a fiatalok. 2016-ban 18 hétvégén 445 polgárőr, 32 rendőr és 15 közterület-felügyelő figyelt a rendre és a szórakozók biztonságára. Közülük 36 fő részesült elismerésben kiemelkedő munkája miatt.

 

„Eseménytelen” turisztikai szezon

 

Az idei turisztikai szezon a közbiztonság szempontjából is jól sikerült. A statisztikai adatok alapján csökkent a bűncselekmények száma, külföldiek sérelmére pedig nem is követtek el ilyen tettet. A rendőrök, a polgárőrök és a közterület-felügyelők hatékony közös munkájának köszönhetően az úgynevezett bulinapok is eseménytelenek voltak.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Illés László, rendőr alezredes, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, rendkívül kedvezőek a tapasztalatok. Rögtön, az első szolgálat alkalmával már volt egy aktív polgárőr tettenérés és jelzés. Hozzátette, lehet, hogy ez alapozta meg azt, hogy az elkövetkező 17 alkalommal nem tudtak regisztrálni játszótérrongálást, vagy kirívó jellegű garázda magatartást a szórakozóhelyek környékén.

 

Nyíregyházán fontos a rend

 

A városvezetés kiemelt figyelmet fordít a közbiztonságra. Térfigyelő kamerák és a három szervezet együttes munkája során figyelnek arra, hogy ne történjenek bűncselekmények a városban.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere kifejtette, nagyon jó az együttműködés a rendőrséggel, a polgárőrséggel és a közületet-felügyelettel. Hozzátette, ez nem csak a hétköznapokban fontos, hanem a nyári időszakban is, a turisztikai főszezonban, amikor több százezer turista érkezik évek óta Nyíregyházára.

Az együttműködés folytatódik, a városlakók a jövőben is számíthatnak az egyenruhások védelmére és útbaigazítására.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)