Elismerések a Bessenyei Társaságban

Komoly könyvtáros elismeréseket kaptak a közelmúltban a Bessenyei György Irodalmi és Művelődési Társaság elnökségének tagjai – tájékoztatta szerkesztőségünket Komiszár Dénes elnökségi tag.

Kovács Tiborné, Piroska a Társaság elnökségi tagja, a város kulturális életének meghatározó személyisége a járvány miatt szeptember elejére halasztott Könyvtárosok Világnapja alkalmából tartott ünnepi ülésen vehette át a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezete által alapított Csendes János életműdíjat, melyet több évtizedes könyvtárosi és a Bessenyei György Tanárképző Főiskola könyvtárigazgatói székében végzett munkássága elismeréséül kapott.

Ugyancsak ez alkalomból díjazta a megyei szervezet dr. Kührner Évát, a Bessenyei Társaság elnökét, aki a több évtizedes Nyíregyházán végzett könyvtárszervezői és oktatói tevékenysége elismeréseként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Könyvtári Kultúrájáért elnevezésű díjat kapta meg

A Bessenyei Társaság elnöke emellett a közelmúltban átvehette a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Emlékérmét is civil szakmai szervezetekben végzett két évtizedes tevékenységéért.

 

Forrás: Bessenyei Társaság