Elismerés a közösségi szolgálatért

Az idei idegenforgalmi főszezonban összesen 67 diák látott el közösségi szolgálatot a Nyíregyházi Rendőrkapitányság területén. A középiskolák és a rendőrkapitányság közötti együttműködési megállapodás alapján, az 50 órás közösségi szolgálat keretében vettek részt a Tourist Police programban. A nyíregyházi önkormányzat folyamatosan jó kapcsolatot ápol a rendőrséggel. Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, ennek egyik példája a közösségi szolgálatban való együttműködés, de a fiatalok kapcsán közösen dolgoznak a kábítószer-fogyasztás megelőzésén, valamint az idősek védelme is fontos feladat.

 

KEDVESSÉG, MOSOLY, JÁRŐRÖZÉS

 

Az idei nyáron az idegen nyelveket is beszélő diákok a turisztikai szempontból kiemelt területeken teljesítettek szolgálatot bűnmegelőzési szakemberekkel és egyenruhás járőrökkel, napi 3-4 órában.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Illés László kapitányságvezető kiemelte, az 50 órás kötelező közösségi szolgálat tökéletesen illeszkedik a rendőrség profiljába, alkalmazni tudják a fiatalokat, a kedvességüket és a mosolyukat, amikor rendőrökhöz osztják be őket.

 

OKLEVÉL ÉS AJÁNDÉK

 

A program június 20. és augusztus 31. között zajlott, de a VIDOR Fesztiválon és a város kiemelkedő rendezvényein is jelen voltak. A járőrszolgálat során hat nyelvre lefordított szórólapokat osztottak, melyek hasznos tippeket, tanácsokat tartalmaznak főként turisták számára, hogyan kerülhetik el, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak. A kiemelkedő, példamutató munkát végző 10 fiatal elismerő oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át a városházán.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)