Elindult az első csoport Szigligetre

Borús időben, szemerkélő esőben érkeztek meg a nyíregyházi gyerekek a Szigligetre induló autóbuszhoz, ma reggel 70 diákkal indult el az első turnus az önkormányzat Balaton-parti üdülőjébe. A Jókai Mór Református Általános Iskola tanulói utazhattak el idén nyáron először a szigligeti táborba.

 

EGY HÉT A BALATON PARTJÁN

 

A Szigligetre induló gyerekek között voltak, akik már nem először vakációznak a balatoni táborhelyen.

– Az előző években nagyon izgalmas volt a szigligeti tábor – mesélte Tömöri Péter. – Mindig volt egy-egy túra, és nagyon jó volt a társaság. Gondolom, most is ilyen lesz.

[REKLAM]

Az eső közben egyre erősödött, de a gyerekek így is jókedvűen szálltak fel a buszra és tervezgették, mit várnak a szigligeti tábortól.

– Jó élményeket várok, azt, hogy jó legyen az ennivaló, a szállás és a strand – mesélte Parádi Lenke.

 

IDÉN TÖBB MINT 1000 GYERMEK TÁBOROZHAT SZIGLIGETEN

 

2016 nyarán 10 turnusban több mint 1000 gyermek nyaralhat az önkormányzat szigligeti üdülőjében. A táborokba azok a gyerekek jelentkezhettek, akik nyíregyházi lakcímmel rendelkeznek. A tanulók kedvezményes áron tölthetnek el egy-egy hetet a Balaton-parti üdülőben, a nyaralásért 31 ezer forintot kell fizetniük, amelyből a rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosultak, a tartósan betegek, és azok, akiknek a szülei három vagy több kiskorút tartanak el, 10 ezer forint kedvezményt kapnak.


SZÍNES PROGRAMOKAT SZERVEZTEK A TÁBOROZÓKNAK

 

A vakációs kisdiákok nemcsak strandolhatnak, számukra színes programokat is szerveznek.
– Keszthelyen a Festetics-kastélyt fogjuk megnézni, megyünk Sárvárra az élményfürdőbe, de a programok között szerepel badacsonyi hajókirándulás, dzsiptúra, ellátogatunk a Szigligeti Várjátékokra, és ebben az évben új program a bulihajó, ami Badacsonyból indul és Szigligeten köt majd ki – mondta dr. Hudákné Fábián Nóra táborvezető, szakmai koordinátor.

Az első turnus elindult a szigligeti táborba, az utolsó csoport augusztus 24-én tér majd haza a Balaton-partról.

F. A.