Elindult az Adomány Expressz!

Egy plüssmackót ajánlott fel a Vöröskereszt adománygyűjtő pontján Ignéczi Henrietta. Azt mondja, minden évben próbál jótékonykodni, sőt még önkéntes munkát is vállal a karácsony előtti időszakban.

– Ez egyfajta belülről jövő kezdeményezés. A tavalyi évben is együttműködtem a Magyar Vöröskereszttel, ugyanis az egyik önkéntesük vagyok a karácsonyi időszakban. Nagyon szeretek segíteni, szeretem, ha mindenkinek van mit éppen az asztalra tenni, hogyha vannak a gyerekeknek játékai, mindkétféleképpen a segítés fő szempont és persze nem csak karácsonykor – tette hozzá a nyíregyházi hölgy.

 

Várják az adományokat

 

Pénzadományokat, tartós élelmiszert, tisztítószereket, játékot és édességeket vár a NyírPlázában kialakított adományponton a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. A mai naptól december 23-ig várják a felajánlásokat. Az adományokból egységcsomagokat fognak készíteni és azok kaphatják meg, akik a leginkább rászorultak. 

– Mi a rászorultság mértékében nyújtjuk az adományt, ez a Vöröskereszt alapelve, hogy ilyenkor és máskor is e szerint mérlegel. Az adománygyűjtésben is ez a lényeg, igyekszünk minden rászoruló családhoz eljutni és adományt juttatni a számukra – mondta el Gurály Edina, a Magyar Vöröskereszt Sabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének igazgatója.

A NyírPlázában kialakított adományponton naponta 10 és 18 óra között lehet leadni az adományokat. A Vöröskereszt arra is felhívja a figyelmet, ha valakinek a Malom utcai irodájuk van közelebb, akkor ott is átadhatja a felajánlását.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: internet)