Elindult a tűzoltásvezetői képzés

A három helyszínen lévő képzésekre azok jelentkezhettek, akik végzettséghiányosan nem, vagy csak részben tudták ellátni tűzoltásvezetői feladatukat, minimum tűzoltó II. rész szakképesítéssel, annak megszerzésétől számított minimum ötéves szakmai tapasztalattal, valamint a jogszabályban meghatározott iskolai végzettséggel rendelkeznek.

A tűzoltás és műszaki mentés tervezéséről, megszervezéséről és vezetéséről adta át az első napon az ismereteket Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő.
A tanfolyamon részt vevők a felderítés, beavatkozás szabályait is elsajátítják mind elméletben és gyakorlatban is az előttünk álló napokban, de a jelentési és kapcsolattartás alapvető előírásait is megismerhetik a tűzvizsgálathoz kapcsolódó feladatok mellett. A tananyagban szerepel a többi között a tűzoltó járművek taktikai alkalmazhatósága is.

Az egyhetes képzés pénteken vizsgával zárul. A tananyagok átadását a megyei igazgatóság vezetői állománya, valamint a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetői fogják számon kérni a résztvevőktől.