Elindult a Szpari, pótolják az igazolást
Nem kapta meg az NB I-es licencet egyelőre a Nyíregyháza Spartacus. A klub vezetése egy külföldről érkező igazolásra vár. A csapat ma már elutazott Szombathelyre, ahol holnap bajnokit játszik.

 

Már csütörtökön útra kelt a Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapata, mivel holnap Szombathelyen lép pályára az együttes a bajnokság következő fordulójában. A klub vezetése meglepődött az MLSZ döntésén, hogy nem kapta meg a csapat a jövő évi NB I-es licencet, mivel nincs tartozása. Egy, a korábbi tulajdonosnál 5 évvel ezelőtt Nyíregyházán játszó légiós jelentette fel a csapatot, akinek azonban már mindent kifizettek.

– Tudtunk egy problémáról, ez egy 2010-es ügy. A múltban egy focista nem kapta meg a bérét, és feljelentette a klubot a FIFA-nál. Valójában ki lett neki fizetve minden, csak még az igazolás nem jött vissza addigra, amire a licenc kérelmi határideje lejárt. Mindenkit szeretnék megnyugtatni, de azt is be kell vallanom, hogy amíg 100 százalékosan vissza nincs igazolva a licenc, addig nem dőlhetünk hátra – mondta Révész Bálint tulajdonos.

A játékosok és a szakmai stáb egyelőre csak a következő mérkőzéssel foglalkozik. Mátyus János vezetőedző tegnap beszélt a labdarúgókkal a kialakult helyzetről.

–  Nekem egyetlen egy dolgom van, hogy legjobb tudásom szerint felkészítsem a srácokat a holnapi mérkőzésre, de tény az, hogy ez a dolog most megfertőzi a hangulatot. Én nem foglalkoznék ezzel csak annyiban, hogy a Szpari azon kevés magyar klubok egyike, ahol tényleg stabil a háttér és tényleg rendben van minden. Nem tartozunk senkinek, és ebből kiindulva a Szpari jövőre is első osztályú lesz. Játékosként nem voltam hasonló szituációban, edzőként kerültem ennél sokkal nehezebb helyzetbe is. A tegnapi nap a beszélgetésről, a pszichés fölkészítésről szólt elsősorban, ez megtörtént, az edzésen úgy érzem a fejek már tisztábbak voltak, és holnap estére teljesen tiszták lesznek – mondta Mátyus János vezetőedző.

A Haladás elleni meccs pénteken 19 órától kezdődik.

Dankó László