Elindult a Nyírerdő közfoglalkoztatási programja

A kellemes, tavaszi időben a Sóstói Parkerdőben dolgoznak a közfoglalkoztatottak, a Sóstói út menti területen a sportpályát és környékét teszik rendbe.

Február végén fejeződött be a Nyírerdő Erdészeti Zrt. egyéves közfoglalkoztatási programja, amelyben átlagosan 773 főt foglalkoztattak. Márciusban pedig elindult az újabb program. 2017. február 28-áig az északkelet-magyarországi állami tulajdonú erdőkben átlagban 780 embernek adnak munkát.

 

NAPI 8 ÓRÁS FOGLALKOZTATÁS

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 27 településről kerülnek ki a napi 8 órában dolgozó közfoglalkoztatottak. A program költségvetése meghaladja az 1 milliárd 50 millió forintot. A forrás egésze a Belügyminisztérium támogatásából származik, amelyet bérekre és járulékokra, munka- és védőruhára, munkába járásra, munkásszállításra, munkaalkalmassági vizsgálatra, szervezési költségekre, valamint a program szempontjából nélkülözhetetlen tárgyi eszközök beszerzésére használnak fel.

Tölgyfa Gábor, a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója elmondta: a közfoglalkoztatottak vágástakarításokban dolgoznak, részt vesznek a kárt szenvedett erdőterületek rehabilitációjában, kiirtják az allergén gyomnövényeket, közjóléti eszközöket helyeznek ki és újítanak fel, illetve elvégzik az erdészeti sétautak, turistautak, tanösvények karbantartását.

A programhoz oktatás is kapcsolódik, a képzésen 30 betanított parkgondozó vesz részt.

F. A.