Elhunyt a fiatal labdarúgó - Lakatos Márkra emlékeznek a Városi Stadionban

Lakatos Márkra emlékeznek a Városi Stadionban. Az Újfehértó fiatal labdarúgója hétfőn hunyt el 12 évesen. Legyőzte a gyilkos kór. 

 – Kapta a kezeléseket, hordták kontrollra, mindig mondták, hogy javuló tendenciát mutat a daganatos betegsége – számolt be a szabolcsfociinfo.hu oldalnak a szomorú hírről Dankó Zsolt, az Újfehértó U14-es csapatának edzője. A szakvezető végig kísérte Márk röpke pályafutását, a mindig jókedvű, ragyogó szemű ártatlanság mellett állt az utolsó pillanatig, akárcsak az egyesület vezetése. – Amikor két hónapja az orvossal beszéltem, biztatott, hogy minden rendben lesz. Hozzátette, hogy mindez nagyon hosszú folyamat lesz, de legalább élt a remény. Október végén belázasodott, amit itthon nem tudtak lehúzni, Budapestre szállították, de ott is csak ideiglenesen sikerült csillapítani a fájdalmát. Újabb vizsgálatok után közölték, hogy áttétes lett a daganat, a kis testén teljesen elterjedt a kór. Már nem lehetett megmenteni. Haza sem engedték, hétfőn reggel pedig feladta a harcot. Szegény, nagy haláltusát vívott, az utolsó pillanatig küzdött, nem akart elmenni…

A Nyíregyháza Spartacus vezetése is mécseseket gyújtott szerdán este a kisfiú emlékére, újfehértói klubjától külön busszal érkeztek játékosok, és a nyíregyházi FILO SE tagjai is gyertyákkal jöttek. Aki szeretné hasonlóan leróni kegyeletét, a Sóstói út felőli lelátónál teheti meg mindezt. Őszinte részvétünk a családnak, osztozunk fájdalmukban.

Dankó László