Elf Barral bukott
Fotó: fustmentes.blog.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az adózási és egészségügyi kockázatok miatt továbbra is kiemelten ellenőrzik az Elf Bart és hasonló ízesített elektronikus dohánytermékeket árusítókat. Egy budapesti árus bukott le, aki interneten hirdette az illegális e-cigarettákat.

 

A NAV munkatársai egy hirdetőre figyeltek fel, aki nagy tételben kínált Elf Bart eladásra az egyik közösségi oldalon. Tizenkét darabot rendeltek tőle 78 ezer forintért, amit Budapesten vettek át. Miután felfedték magukat, az eladó autójában további tizenkét Elf Bart találtak. Adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt eljárást indítottak és az illegális árut lefoglalták. Az ellenőrzésbe bekapcsolódtak a pénzügyőrök is. Az eladó lakásán további 539 Elf Bart találtak, melyeket lefoglaltak. Az illegális áru piaci értéke csaknem négymillió forint.

Aki megsérti a dohánykereskedelmi szabályokat, akár több millió forintos bírságot kockáztat. Az illegális termékeket árusítók a jövőben is számíthatnak ellenőrzésekre.

 

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal