Életveszélyesen megverte élettársát - Koponyaűri vérzés is kialakult nála
Életveszélyesen megverte élettársát - Koponyaűri vérzés is kialakult nála

Letartóztatását indítványozza az ügyészség annak a férfinek, aki a vele élő nőt olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértettnek 8 napon túl gyógyuló életveszélyes sérülései keletkeztek, ugyanis a koponyája zúzódott és koponyaűri vérzés is kialakult nála.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. május 17. napján vette őrizetbe a ramocsaházi férfit, aki a megelőző három napban többször is súlyosan megverte a vele élő nőt. A jelenlegi adatok szerint a férfi rendszeresen iszik, ilyenkor agresszívvá válik, és dühét a nő ellen fordítja. Először 2020. május 14-én este felpofozta a nőt azért, mert nem volt hajlandó neki bort hozni. Két nap múlva a sértett a mentőket hívta az alkoholtoltól elájuló gyanúsítotthoz, azonban ő nem vette igénybe az ellátást, sőt megfenyegette a nőt, akinek a kezében telefont látott, s azt hitte, hogy a rendőrséget hívja. A fenyegetést verés követte, ököllel ütötte a nő fejét, fojtogatta, majd lefeküdt aludni. A nő hajnalban kihívta a mentőket, mert rosszul érezte magát, ezután pedig a rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.

Az ügyészség szerint azért szükséges a gyanúsított letartóztatása, mert a sértett élete csak így lehet biztonságban, ugyanis a gyanúsított ellen már az elmúlt évben ugyanilyen bűncselekmény miatt az ügyészség vádat emelt. A korábbi ügyben három bántalmazás szerepel, azok is életveszélyes sérülést okoztak a nőnek. Akkor a gyanúsított le volt tartóztatva a nyomozás során, azonban a vádemelést követően a bíróság szabadlábra helyezte, amit az ügyészség megfellebbezett, de a másodfokú bíróság helybenhagyta a döntést.

A letartóztatásról ma dönt a nyomozási bíró.

 

Dr. Szilágyi László

 sajtószóvivő